Kycklinggryta med tomat och blomkål

kycklinggryta-med-tomat-och-blomkal-v19-2014-71761

Ingredienser
Portioner: 4

4 port ris
4 kycklingfiléer
1 gul lök
1/2 blomkål
1 msk olja
salt och peppar
1 msk curry
400 g kokta stora vita bönor
1 msk riven färsk ingefära
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1 burk vatten
konc kycklingbuljong
soya
chilli
vitlök
1/2 ask gräslök (à 20 g)
2 dl matyoghurt
Så här gör du

Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skär kycklingen i bitar. Skala och finhacka löken. Dela blomkålen i buketter.
Fräs kycklingen och löken i oljan i en stor kastrull. Krydda med salt och peppar. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut.
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Skala och riv ingefäran. Tillsätt bönorna och blomkål i kastrullen tillsammans med ingefäran och tomaterna. Låt sjuda ca 7 minuter.Tillsätt vatten (blir väldigt lite sås annars) och buljong och soya efter smak. Chilli och vitlök är inte fel.
Hacka gräslöken och strö över den.
Servera grytan med ris och yoghurt.