Pankofriterade pilgrimsmusslor med ponzumajonnäs

I receptet ingår panko och ponzu. Båda produkterna finns att köpa i japanska butiker. Hittar du inte ponzu så använd pressad citron.

Ingredienser 4 person(er)

0,5 tsk salt
2 st ägg
1 dl vetemjöl
12 st pilgrimsmusslor
3 dl panko
Fritering:
1 l rapsolja
Ponzumajonnäs:
1,5 krm salt
1 krm strösocker
1,5 dl rapsolja
1 st äggula
0,75 msk ponzu

1. Börja med majonnäsen. Vispa äggula och ponzu. Tillsätt oljan lite i taget under vispning. Smaka av med salt och socker.
2. Vänd musslorna i mjöl, uppvispat ägg och panko.
3. Hetta upp oljan till 180°. Fritera musslorna i omgångar ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
4. Servera pilgrimsmusslorna nyfriterade med majonnäsen. Garnera med shisokrasse.

Kommentera