Sfogliata con pomodori

Ingredienser

2 st runda ark pajdeg
1 st scarmorza eller liknande
2 mozzarella
180 g soltorkade tomater i olja
3 tomater
basilika
200g prosciuotto
1 ägg
Honung, flytande
Sesamfrön
Olivolja
Salt

Gör så här:

1 Skär scamorza i skivor. Tvätta färska tomater, skär i skivor . Ordna dem i en skål, ringla över lite olivolja, en matsked honung, en nypa salt och basilikablad.

2 Lägg ett ark ut i en form och picka botten. Fördela över hälften av de scamorza ostskivor, vilket lämnar en fri kant på 2 cm.  Sedan ett lager av färska tomater, soltorkade tomater, avrunna och skurna i strimlor, en skivad mozzarella och  parmaskinka. Och sedan återstoden av scamorza.

3 Lägg på locket och förslut kanterna. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrån.

Pajen blir ganska blöt så försök skär i locket alt gör hål så vätska avdunstar om det är ett problem.

180 grader o minst 30 minuter

 

Lämna ett svar