Siciliansk räk- och bläckfisksallad

En typisk siciliansk sallad med havets läckerheter passar bra både till
pastasallad och frittata. Vi har använt frysta små bläckfiskringar från Rasco. Det går också bra att använda Seafood Cocktail, som är en blandning av olika skaldjur.

Ingredienser för 20 pers

1,5 kg räkor, med skal
200 g bläckfiskringar, frysta
2 msk olivolja
5 st vitlöksklyftor
1 st fänkål, liten
2 msk spanska pepparfrukter
5 st tomater
1,5 dl oregano, kruka, hackad
Sås
1,5 dl olivolja
0,5 msk citron, finrivet skal
1 dl citron, pressad
1,5 tsk salt

Tillagning

1. Skala räkorna. Tina bläckfisken och låt den rinna av väl. Stek bläckfisken i olivolja i het stekpanna ca 2 min. Låt svalna.
2. Skala vitlöken. Ansa fänkålen. Finhacka vitlök och fänkål. Dela, kärna ur och hacka pepparfrukter och tomater. Hacka oregano.
3. Blanda ingredienserna till såsen och vänd ner räkor, bläckfisk, vitlök, fänkål, tomater, spansk peppar och oregano. Täck över och låt stå i kylen till nästa dag. Garnera med spansk peppar.

Lämna ett svar