Tortillabröd

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 1/2 msk rapsolja
  • 3/4 tsk salt
  • 2 1/4 vatten

Gör:

Blanda vetemjöl, majsmjöl, rapsolja och salt i en bunke. Rör ner vattnet och blanda ihop till en deg (degen ska vara lite lös). Plasta och låt vila 1-2 timmar.

Lägg en bit bakplåtspapper på din tortillapress. Lägg på lite deg i form av en liten boll. Lägg på ett bakplåtspapper på degen. Pressa.

Lyft sen bort det översta pappret o stjälp sedan tortillan i din redan varma stekpanna så det andra pappret kommer upp. Vänta en stund och ta sen bort pappret. Grädda på båda sidor.

Viktigt! Lägg de färdiga bröden i en kökshandduk!!!! Så blir de mjuka.

Har du ingen press så lös det med en kastrull eller så.